Zoeken in deze blog

vrijdag 25 april 2014

Oranje geeft franje!

Oranje geeft franje!

Oranje is onze nationale kleur. Bij sportevenementen en natuurlijk op Koningsdag is het oranje wat de toon zet. Je ontloopt het niet, oranje is dan favoriet. Nederland gloeit dan van de oranjekoorts. Koninklijk oranje. Oranje, de kleur van de opkomende en ondergaande zon. Daar houden we toch zo van?

Toch zijn er niet veel mensen die kiezen voor oranje in hun interieur. Oranje heeft het bovenstaande imago en heeft misschien ook nog wel een beetje een ‘hippie’ en seventies imago. Toch is oranje heel goed toepasbaar in het interieur, mits goed gecombineerd en met mate gebruikt.

Moodboard naturel en oranje

Even wat meer over de kleur oranje
Oranje behoort tot de warme kleuren en is een mengeling van rood en geel. Wist je dat objecten in warme kleuren groter lijken? En wist je dat geel gekleurd licht op een oranje object of vlak het geel in het oranje accentueert? En dat roodachtig licht op een oranje object of vlak het rood in het oranje accentueert? En dat de contouren van oranje objecten niet vervagen?

Roodoranje is de warmste kleur die er is
Warme tinten in een grote ruimte maken de ruimte behaaglijk en intiem. Een kleine ruimte oogt kleiner in warme tinten. In dat geval is geel het beste toepasbaar. In een ruimte met warme tinten voelen mensen zich prettig omdat deze een warm en aangenaam gevoel oproept.
Oranje gecombineerd met geel geeft een zonnige uitstraling. Combineer je oranje bijvoorbeeld met geelgroen dan ontstaat er een zachte sfeer. Oranje in combinatie met naturel, grijs en bruin straalt vriendelijkheid uit.
Schilder bijvoorbeeld één wand in een warme kleur en schilder de rest in neutrale, zachtere tinten.

Wat is er nog meer te zeggen over oranje
Oranje verenigt de eigenschappen van rood en geel. Het is een warme, zonnige, niet-agressieve, opwekkende en stimulerende kleur. Oranje verdrijft depressies en stimuleert creativiteit.

Oranje en persoonlijkheid
Oranje past bij gezellige en intelligente mensen, die snel van begrip zijn.

Spreekt de sfeer van het moodboard jou aan? Durf het dan aan, want met een beetje oranje geef jij je interieur franje!
Hulp nodig bij het toepassen van oranje in jouw interieur? Neem vrijblijvend contact op met ongeWoonadvies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten