Zoeken in deze blog

zondag 10 januari 2016

Koperen beukenblaadjes

Beukenblaadjes
In de winter, al zoevend door een niet winters landschap valt mijn oog voortdurend op de prachtige kleur van beukenblaadjes die, ondanks de harde wind en stormen, nog in grote getale aan de bomen en struiken hangen. Wat geven deze blaadjes het landschap in de winter veel kleur! Of komt het omdat er ook nog veel groen in de natuur is? In elk geval vind ik, ondanks dat het bewolkt en een tikkeltje somber is, dat de natuur zijn best doet om er kleurrijk uit te zien.

 Moodboard Koper in je interieur 
Koper
Ik zie ook ineens een verband tussen de beukenblaadjes en de kopertrend in het interieur, die overigens in 2016 aangevuld wordt met goud. De interieurkleur voor 2016 is okergoud. Goud vind ik zelf al gauw 'over the top', maar ook goud is op een subtiele wijze toe te passen in het interieur. Koper geeft je interieur een stoere en speelse look, terwijl je met goud een chique sfeer creëert.  Voorlopig houd ik het nog bij koper omdat koper verrassend genoeg eigenlijk met heel veel stijlen en kleuren te combineren is.

Koper en interieurstijl
In een modern strak interieur haal je met koper wat warmte binnen. In een licht Scandinavisch interieur, vaak met veel grafische elementen, is koper een subtiele aanvulling qua kleur. In een landelijk interieur combineert koper uitstekend met warm hout en romantische, lichte kleuren. En voor een industrieel interieur is koper bijna onontkoombaar en geeft een stoere, maar tevens ook verzachtende uitstraling met de typisch industriële materialen als beton, metaal, canvas, leer en hout. In een klassiek interieur past koper mooi bij donkere, mysterieuze kleuren en is een aanvulling op de weelderige stoffen, accessoires en materialen.

Koper en kleur
Koper in combinatie met pasteltinten geeft je interieur een stoere boost en haalt het 'zoete' er van af. Zeker samen met lichte en ook donkere houtsoorten of beton.
Koper gecombineerd met (verschillende) felle kleuren zorgt voor rust en samenhang en een fleurige sfeer.


Koper toepassen
Eén ding….overdrijf niet met koper. Houd het bij een paar accessoires en/of kies voor een paar grote elementen zoals lampen. Zoek je inspiratie? Google op afbeeldingen 'koper' en 'interieur' en de mogelijkheden zijn eindeloos. Wil je hulp? Ik sta je graag terzijde. Neem contact met ongeWoonadvies op en samen vinden we de koperen elementen die het beste bij jou en jouw interieur passen.

                       ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Bron: 101 Woonideeën 
       



Afbeeldingsresultaat voor koper in interieur
Bron: Stekmagazine.nl
Afbeeldingsresultaat voor koper in interieur
Bron : stijlvolstyling.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten