Zoeken in deze blog

maandag 8 februari 2016

De kracht van geometrie

Geometrische vormen
Geometrische vormen, zoals vierkant, rechthoek, cirkel en driehoek, zijn berekenbaar en controleerbaar en worden daarom veel toegepast in de architectuur. 
Sommige meubels en gebruiksvoorwerpen hebben al van oudsher geometrische vormen. Denk aan vierkante, rechthoekige of ronde tafels, spiegels, schilderijen, borden etc. Het ontstaan van deze vormen heeft vooral te maken met het productieproces en het gebruik van deze meubels en voorwerpen.

Het is momenteel een trend om geometrische vormen in je interieur toe te passen. Als je googeld op afbeeldingen, 'geometrie' en 'interieur', verschijnen hier talloze voorbeelden van. Geometrische vormen geven diepte aan je interieur en creëren een speciaal 3D effect.

Toepassingen in je interieur
Hoe pas je geometrische vormen toe in je interieur? Ga je voor 'all the way' of houd je het bij een paar geometrische accessoires? De keuze is aan jou en het is in elk geval een hele duidelijke keuze! Bedenk wel dat geometrische vormen niet in elke interieurstijl passen. Ze passen het best bij een Scandinavische, industriële, moderne of eclectische woonstijl.



Kleuren en materialen
Vaak is de basis zwart wit en wordt accent aangebracht met kleur. Met felle kleuren wordt het effect van de strakke vormen versterkt en met pastelkleuren krijgen de vormen juist een subtielere uitstraling. Overigens zijn alle kleurencombinaties mogelijk. De rust komt van de consequent toegepaste vormen waardoor een bonte mengeling van kleuren mogelijk is. Ja ook pastel met fel!
Met beton, metaal, glas en hoogglanzend kunststof creëer je een modern, strak interieur. Hout en textiel geven het interieur een warme en zachte sfeer.

Meubels
De meubels zijn functioneel en de vormen zijn hoekig en strak.Voor de afwisseling en speelsheid wordt naast ruit, vierkant en rechthoek hier en daar een ronde vorm toegevoegd.

Textiel en accessoires
Met accessoires kan je eindeloos variëren en combineren. Kleine accessoires zijn geometrisch van vorm, of zijn gedessineerd met geometrische patronen. Denk aan bijvoorbeeld kussens en servies in rechthoek, driehoek of ronde vormen of gedessineerde plaids, lampenkappen en vloerkleden met ruitpatronen, facetvormen of strakke rechte strepen.

En wat dacht je van geometrisch behang? Hiermee zijn bijzondere 3D effecten te bereiken. Als je hier voor kiest voeg dan in de rest van het interieur de geometrische vormen subtiel toe en wees bescheiden met kleuren.
Wat een 3D effect bereik je met dit vloerkleed! Bron: highdowncarpets.co.uk

Verlichting in geometrische vormen van micromacrolab.it


Bron: lushome.com
Geometrisch behang en textiel. Bron: laurelandwolf.com

Bron: lushome.com
Bron: increation.co.uk