Zoeken in deze blog

woensdag 20 augustus 2014

Permanent vakantiegevoel

Vind jij het ook zo heerlijk op het strand?

Dat ontspannen gevoel wat je krijgt zodra je de duin over bent en het zand tussen je tenen voelt kriebelen.... De zeelucht, de wind, de zon en de blauwe lucht (hoop ik), de horizon, het geschreeuw van de meeuwen, de vliegers, de schepen ...  Even de sleur van alle dag laten meenemen door de wind. 


Rust en ontspanning! Genieten dus!


Als je een klein beetje van dit gevoel permanent om je heen wilt hebben kan je de inrichting van je huis een 'strandgevoel' geven.


Om je een indruk van de sfeer te geven:



Moodboard strandgevoel





























 (Het voerkleed van Smoeck is een fotoprint van zand ( www.smoeck.com ). De kussens zijn van Society6 ( www.society6.com/ingz/pillows )

Het lijkt misschien moeilijker dan het is. Daarom geef ik wat snelle stylingtips:


Sfeer : Less is more, met andere woorden, wees bescheiden met meubels en accessoires, hoe verleidelijk het ook is om allerlei maritieme snuisterijen uit te stallen.

Maak een statement met bijvoorbeeld een opvallende lamp, of tik een reddingsband of boei op de kop en hang of zet deze op een prominente plek. 
Houd de verlichting en de kleuren vooral zacht en gebruik eenvoudige meubels. 
Accessoires, zoals schelpen, zeesterren, mini zeilbootjes e.d. groepeer je en enkele kan je uitstallen onder stolpen of grote glazen potten (makkelijk af te stoffen!).
En natuurlijk mogen de windlichten en (storm)lantaarns en gebreide of geweven plaids niet ontbreken.

Kleur: Gebruik vooral natuurlijke en zachte kleuren. Te beginnen van zacht wit tot (blauw)grijs. De kleuren van de lucht en de zee mogen natuurlijk niet ontbreken en zoek je vooral van lichtblauw tot zacht turkoois. Een tikkeltje mintgroen is toegestaan en maakt het een beetje spannender.

De kleuren van het strand en de duinen vind je in de zgn. zandkleuren, maar pas op dat het niet te geel wordt.

Materiaal: Uiteraard (verweerd) hout, maar probeer donker hout te vermijden. Verder allerlei natuurlijke materialen zoals touw, jute, wol, linnen, katoen, bamboe, schelpen, riet, stenen en glas.


Maak vooral ook gebruik van jouw eigen fantasie en creativiteit zodat voor jou het ultieme strandgevoel ontstaat.


Heb ik nog één bijzondere stylingtip: gebruik een stevige tak of stam uit het bos en gebruik deze als trapleuning of kapstok. Wel eerst even goed schuren om splinters te voorkomen! 

Deze kan je eventueel witten of bleken met soda of waterstofperoxide en ammoniak. Werk wel veilig met deze chemicaliën. (Voor meer informatie hierover kan je de website van klusidee.nl raadplegen. Zoek dan in het Forum op ' bleken van hout ').


(Bron: www.home-concept.cc)


Ik hoop dat ik je een eindje op weg heb geholpen. Als je er niet uitkomt sta ik klaar om je te helpen. Met veel plezier! Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.