Zoeken in deze blog

zondag 27 april 2014

rood wit zwart, modern en strak

rood wit zwart modern en strak
Moodboard zwart wit rood







Houd jij van modern en strak, dan spreekt het bovenstaande moodboard jou misschien wel aan.

Rood toevoegen
Door toevoeging van een tikkeltje rood ontstaat een vrolijke en spannende sfeer. Pas wel op met het gebruik van spierwit. Hiermee ontstaat al gauw een 'kille' sfeer. Gebruik liever off-white en dan ook nog bij voorkeur in verschillende tonen.

Rood weglaten
Kan je het rood bij het bovenstaande plaatje wegdenken? Laat je het rood dus helemaal weg en beperk je je tot zwart wit, dan behoud je een klassieke en evenwichtige sfeer. Ook dan weer spierwit vermijden en varieer met wit tot lichtgrijs tonen.

Natuurlijk
Door het toevoegen van natuurlijke materialen en kleuren, zoals hout, leer, jute en wol wordt het contrast van zwart-wit weer verzacht en krijg een een wat minder strak, maar gemoedelijker uitstraling.

Welke sfeer past het beste bij jou? Laat het me weten. 

Ben je op zoek naar welke stijl en kleuren het beste bij jou passen en kom je er niet uit?
Zoek niet langer! Hulp is onderweg! 
Neem contact met mij op, dan vinden wij samen de sfeer waar jij naar op zoek bent.

kleurentrends interieur 2014

kleurentrends interieur 2014
Moodboard interieurkleuren 2014
Ben jij gevoelig voor trends en wil je jouw huis inrichten volgens de laatste trends? Hierboven zie je een voorbeeld van hoe je de trendkleuren van 2014 kan toepassen in jouw interieur. Vind je dit lastig? Ik help je graag!

Ben je wat minder gevoelig voor trends en wil je een eigentijds, maar tijdloos interieur? Vind je het moeilijk om keuzes in kleuren of materialen te maken. Ik sta je graag terzijde.

Met de basisprincipes van de binnenhuisarchitectuur en een dosis van mijn creativiteit en gevoel voor kleuren en inrichting en natuurlijk mijn lef en bevlogenheid creëer ik samen met jou jouw droominterieur.

Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

vrijdag 25 april 2014

Oranje geeft franje!

Oranje geeft franje!

Oranje is onze nationale kleur. Bij sportevenementen en natuurlijk op Koningsdag is het oranje wat de toon zet. Je ontloopt het niet, oranje is dan favoriet. Nederland gloeit dan van de oranjekoorts. Koninklijk oranje. Oranje, de kleur van de opkomende en ondergaande zon. Daar houden we toch zo van?

Toch zijn er niet veel mensen die kiezen voor oranje in hun interieur. Oranje heeft het bovenstaande imago en heeft misschien ook nog wel een beetje een ‘hippie’ en seventies imago. Toch is oranje heel goed toepasbaar in het interieur, mits goed gecombineerd en met mate gebruikt.

Moodboard naturel en oranje

Even wat meer over de kleur oranje
Oranje behoort tot de warme kleuren en is een mengeling van rood en geel. Wist je dat objecten in warme kleuren groter lijken? En wist je dat geel gekleurd licht op een oranje object of vlak het geel in het oranje accentueert? En dat roodachtig licht op een oranje object of vlak het rood in het oranje accentueert? En dat de contouren van oranje objecten niet vervagen?

Roodoranje is de warmste kleur die er is
Warme tinten in een grote ruimte maken de ruimte behaaglijk en intiem. Een kleine ruimte oogt kleiner in warme tinten. In dat geval is geel het beste toepasbaar. In een ruimte met warme tinten voelen mensen zich prettig omdat deze een warm en aangenaam gevoel oproept.
Oranje gecombineerd met geel geeft een zonnige uitstraling. Combineer je oranje bijvoorbeeld met geelgroen dan ontstaat er een zachte sfeer. Oranje in combinatie met naturel, grijs en bruin straalt vriendelijkheid uit.
Schilder bijvoorbeeld één wand in een warme kleur en schilder de rest in neutrale, zachtere tinten.

Wat is er nog meer te zeggen over oranje
Oranje verenigt de eigenschappen van rood en geel. Het is een warme, zonnige, niet-agressieve, opwekkende en stimulerende kleur. Oranje verdrijft depressies en stimuleert creativiteit.

Oranje en persoonlijkheid
Oranje past bij gezellige en intelligente mensen, die snel van begrip zijn.

Spreekt de sfeer van het moodboard jou aan? Durf het dan aan, want met een beetje oranje geef jij je interieur franje!
Hulp nodig bij het toepassen van oranje in jouw interieur? Neem vrijblijvend contact op met ongeWoonadvies.